WordPress wp-login Giriş Yolu Değiştirme

WordPress wp-login Giriş Yolu Değiştirme WordPress yazılımı tüm dünyada ücretsiz ve açık kaynak olmasından dolayı hemen hemen her tarafından tercih edilmektedir. Ücretsiz olması ve herkes tarafından kullanılması sebebiyle zamanla sürümlerde exploitler çıkmaktadır. Güvenliğiniz açısından almanızı önereceğimiz ilk düzenlemelerden biride wp-login ya da diğer giriş yolu olan wp-admin yolunu değiştirmek olacaktır.

WordPress’e giriş yapın

Öncelikle sitenizin yönetici paneline giriş yapın. Eğer şifrenizi hatırlamıyorsanız veya nasıl değiştireceğinize dair bir bilginiz yoksa, Unutulan WordPress Şifresi Nasıl Değiştirilir? eğitselimizi incelemenizi tavsiye ederiz. WordPress yönetici panelinize giriş yaptıysanız, sol menüde yer alan Eklentiler > Yeni Ekle linkine tıklayarak eklenti indireceğiniz sayfaya giriş yapın.

Eklentiyi indirin ve yapılandırın

Ardından Anahtar kelime bölümünün yanındaki arama bölümüne wp-login yazarak eklentiyi araması için Enter tuşuna basın. Karşımıza gelen eklentilerden WPS Hide Login eklentisi yapmak istediğimiz için başarılı bir eklentidir. Eklentinin yanında bulunan Hemen Yükle butonuna tıklayarak eklentinin sunucuya yüklenmesini bekliyoruz.

wordpress login değiştirme

Ardından eklenti sunucuya yüklendikten sonra Etkinleştir butonuna tıklıyoruz ve sayfanın bizi eklentiler sayfasına yönlendirmesini bekliyoruz.

wordpress giriş ayarları

WordPress wp-login Giriş Yolu Değiştirme

Bu arada eklentinin altında göreceğiniz Settings butonuna tıklayarak giriş yolunu düzenleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

wordpress güvenlik ayarları

Login URL bölümünde bulunan kutucuğa yeni giriş yolunu yazarak Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklamanız yeterli olacak. Biz örnek olması açısından sys olarak bir giriş yolu belirledik, sizde bunu unutmayacağınız şekilde kendinize göre belirleyebilirsiniz.

WordPress yönetici paneline yeni giriş adresimiz http://www.alastyr.info/?sys şeklindedir.

wp-login değiştirme
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
hırdavat
1 yıl önce

paylaşım için teşekkürler

2
0
Would love your thoughts, please comment.x